Verklaringen van aanwezige getuigen wegen zwaarder dan die van niet bij een ongeluk aanwezige getuigen

Rechtbank Den Haag 19 december 2018 
Tijdens haar werk in een spoelkeuken vallen er keukenspullen van een rek. Verzoekster stelt onder meer onder een zware pan met haar hoofd terecht te zijn gekomen met letsel tot gevolg. De in de keuken op het moment van het ongeval aanwezige getuigen verklaren dat er weliswaar spullen van het rek zijn gevallen, maar dat verzoekster niet gevallen is noch onder die attributen terecht is gekomen.
Verzoek Rechtbank
I te bepalen dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade ontstaan door het arbeidsongeval De kantonrechter geeft aan dat verklaringen van drie niet aanwezige getuigen niet opwegen tegen de verklaringen van twee wel aanwezige getuigen, die bovendien onder ede zijn gehoord. Daarnaast heeft verzoekster doorgewerkt die dag en zich pas daags na het ongeval gemeld bij de huisarts. Waardoor niet direct een medisch onderzoek heeft kunnen plaatsvinden; dat komt voor risico van verzoekster. Hij wijst de vordering af.
II de werkgever te veroordelen in de kosten van het deelgeschil ter hoogte van €2208. De kantonrechter begroot de kosten op het deelgeschil overeenkomstig het verzoek, maar acht de kosten niet eerder toewijsbaar dan wanneer aansprakelijkheid van de werkgever in rechte vast komt te staan.

Bijzonder; iemand jokt er…